Info

Återskapat

I denna podcast pratar vi om återskapande av historia i alla möjliga former. Levande historia, reenactment, historisk hantverk och forskning om gamla metoder och synsätt blandas med nya och gamla gäster. Podden görs av Sofia Berg och Henrik Summanen
RSS Feed
2018
March
February
January


2017
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: Page 1
Sep 30, 2016
Återskapat - 20 - Ostindienfararen

Det tog 10 år och 250 miljoner att bygga en rekonstruktion av ostindienfararen Götheborg. Nu riskerar hon att säljas. Idag samtalar vi om hur det går till att rekonstruera en båt från 1700-talet, och att segla med gamla metoder! 

Denna gång sitter vi på ett kafé i Göteborg, och det är lite bullrigt. Uppropet för att rädda fartyget kvar i Sverige, som nämns i podden, hittar ni här: 

 Rädda Götheborg, namninsamling

1 Comments
  • a year and a half ago
    Thomas Tholander
    Världens enda seglande Oceanklassade fullriggare, som jag är så stolt över att vi har i Sverige. Hon som hjälpt så många människor att komma över sina rädslor. Hon som fört samman unga/gamla/svenska/utländska/killar/tjejer/seglingsvana/seglingsnoviser. När vi seglar henne lär vi oss samarbeta. Det kan ta några dagar, men i slutet vill ingen lämna den härliga laganda. Ingen vill heller lämna henne, Götheborg! Hon gör också uppseendeväckande bra reklam för Sverige. Vi har inte råd att förlora henne!